• Peter 2

Arkitekt Peter Bech-Jensen er død

Vi må med stor sorg meddele, at en af tegnestuens partnere, Arkitekt Peter Bech-Jensen er død den 21. maj 2016, 68 år gammel.

Peter Bech-Jensen har præget tegnestuens virke gennem en længere årrække, først som ansat, og senere fra 1988 som medejer af Arkitektfirmaet Vilhelmsen, Marxen & Bech-Jensen A/S.

Af større opgaver, som Peter har medvirket ved skal nævnes Grene Kirkes om- og tilbygning, Odder Kirke, Vrigsted Kirke, hvor især afdækning af kirkehistoriske spor og kalkmalerifragmenter fra de seneste 800-900 år var en spændende udfordring.

Valgmenighedskirken i Herning var en anden udfordring, idet forenkling af det eksisterende rum og kunsten udgjorde omdrejningspunktet og hvor kunstneren, Arne Haugen Sørensen, under arbejdet afdækkede en klar forståelse af, hvor vigtigt og hvor kraftfuldt det kristne budskab kan udtrykkes i kirkeudsmykningen.

Istandsættelsen af Veng Kirke var for Peter en spændende opgave, hvor indlevelsen i kirkerummet og dens stoflighed forløstes i smukt samarbejdet med kunstneren, Erik Heide.

Hjertebarnet var Bregnet Kirke, beliggende i det smukke landskab med udsigt over Kalø Vig. Peter blev fredag den 27. maj 2016 efter eget ønske bisat herfra med assistance fra pastor Gleerup, med hvem der opstod et venskabeligt forhold til udover det professionelle samarbejde.

Vi vil savne Peter, og alle de gode faglige diskussioner. Vi takker ham for hans indsats og engagement på tegnestuen gennem alle årene.

Arkitektfirmaet Vilhelmsen, Marxen & Bech-Jensen A/S.