Maltfabrikken

VMB er med i et team med Praksis Arkitekter i spidsen, der skal tegne kulturmiljøet i og omkring Ebeltofts gamle Maltfabrik. Øvrige medlemmer i teamet er Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Midtconsult Rådgivende Ingeniører og Billedkunstner Morten Skovmand. Opgaven med at skabe et kreativt mødested, hvor industribygningerne både skal renoveres og udvikles, er et af de mest markante transformationsprojekter i Danmark i nyere tid.

Siden årsskiftet har seks arkitektvirksomheder arbejdet på at give deres bud på, hvordan Maltfabrikkens bygninger og landskabet mellem kysten og den gamle bydel skal se ud. I dag blev det offentliggjort at Praksis Arkitekter med underrådgivere er valgt som vinder af den tofasede konkurrence.

Offentliggørelsen fejredes i dag med en stor kulturbegivenhed i fabriksbygningerne, hvor byens borgere, politikere og interessepersoner fra nær og fjern for første gang skal så deres fremtidige Maltfabrik.

Når Maltfabrikken åbner dørene i 2019, vil man kunne opleve en levende smeltedigel af aktiviteter, der spænder fra privat skabertrang til offentlige servicetilbud. Netop mødet mellem offentlige og private kræfter bliver essensen i Maltfabrikken, som skal danne rammen for et miks af lokale iværksættere og ildsjæles projekter som fx mikrobryggeri, arbejdsfællesskab, madværksted, atelierpladser og offentlige tilbud som kulturhus, ungekulturmiljø samt et fusioneret bibliotek/museum/arkiv.

Maltfabrikken skal inspirere i både lokal, national og international skala. Den skal være Ebeltoft og Syddjurs’ bud på, hvordan historiske købstæder kan genskabe sig selv indefra og udgøre moderne centre for kulturel og kreativ aktivitet. Et stykke levende kulturarv, hvor fortidens ambition om international betydning ikke blot er mejslet i de røde teglsten, men ånder i enhver funktion og aktivitet.

Se mere her.