BYGHERRE Ejendomsfonden Artcenter Spritten 20​19 –
Aalborgs gamle spritfabrik gennemgår disse år en kæmpe transformation og skal bl.a. huse et stort, nyt kunstcenter.
Spritten” forener fortid, nutid og fremtid. Aalborgs ikoniske industribygninger får nyt liv, og projektet giver mulighed for byudvikling i helt unikke rammer. Nybyggeriet tilpasser sig både Saracenos kreative skyformationer og den særlige industriarkitektur på stedet”, Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania og medlem af dommerkomitéen.

Som underrådgiver til Praksis Arkitekter har Vmb Arkitekter sammen med Kristine Jensens Tegnestue og Henry Jensen Rådgivende Ingeniørfirma vundet konkurrencen om realisering af Aalborgs nye kunstcenter. Kunstcentret indrettes i en ny sammenflettet helhed bestående af de fredede kedelhaller og værkstedsbygning i sammenhæng med en ny tilbygning placeret ovenpå disse.

Der stilles store krav til tilbygningens kvalitet og holdbarhed over tid både hvad angår byggeteknisk og arkitektonisk kvalitet. I sammenhæng med den videre bearbejdning af tilbygningen udføres et restaureringsprojekt for de fredede bygninger, hvor fredningsværdierne genoprettes og styrkes: nyere, utilpassede bygningsdele og farve fjernes til fordel for tidligere tiders farveskema, materialer og bygningsdele, som bliver genskabt.

Vmb Arkitekter har bidraget med en bygningsanalyse, værdisætning, restaureringsholdning og perspektivering af udviklingsmuligheder for kunstcentrets udfoldelse i det fredede anlæg.

VMB